MESLEK TANITIM GÜNLERİ: ÖZEL HAREKAT POLİSİ

LGS hazırlanan öğrencilerimize mesleki tercihlerinde yardımcı olmak, sınava hazırlık motivasyonlarını arttırmak ve özellikle kız öğrencilerimizi okumaya teşvik etmek amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Her meslekten davet ettiğimiz Akçakaleli veya Şanlıurfalı meslek erbaplarını okulumuzda ağırlayıp; öğrencilerimize örnek olması ve ileriye dönük planlarına karar verirken yardımcı olmasını amaçlıyoruz.

24.10.2023 116

İkinci hafta misafirimiz Özel Harekat Polisi Hatice E.: kendisi Akçakaleli ve Şanlıurfa'da özel harekat polisi olarak görev yapıyor. Hatice Hanım öğrencilerimize: kendi ilçelerinden çıkmış bir kız çocuğu olarak aldığı eğitimler ve hayatta verdiği kararlar ile şu an geldiği noktada olmanın nasıl bir his olduğundan; hayalini kurduğu mesleği yapmaktan ne kadar mutlu olduğundan bahsetti. Bunun yanında bulunduğu noktaya gelmek için aldığı eğitimleri ve okuduğu üniversiteyi anlattı. Öğrencilerin ilgisini en çok da çalışma koşulları ve mesleğin kendisi cezbederken,  seminer boyunca heyecanlı olan öğrencilerimiz Hatice Hanım'ı soru yağmuruna tuttular. Özellikle kız öğrencilerimizden bir kaçı hayatta olmak istedikleri şeyin ne olduğuna karar verdiklerini söyledi.

Her hafta gelen meslek grupları ile öğrencilerimizin gözündeki parıltının ve heyecanın daha da arttığını görüyoruz, onların mutlulukları bizim için daha büyük motivasyon kaynağına dönüşüyor ve projemizin amacına ulaşmasının mutluluğunu yaşıyoruz.

Başta yoğun programına rağmen bize değerli vaktini ayıran Hatice Hanım olmak üzere, projede yer alan ve emek veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

24-10-202324-10-202324-10-202324-10-202324-10-202324-10-202324-10-202324-10-2023