BİGEP KAPSAMINDA İYİ UYGULMALAR ÖRNEĞİ ZİHİNSEL KEŞİFLER ALANIMIZ

BİGEP KAPSAMINDA İYİ UYGULMALAR ÖRNEĞİ ZİHİNSEL KEŞİFLER ALANIMIZ

           Bigep kapsamında iyi uygulama örneği olan Zihinsel Keşif Alanımızın amacı; Okulumuzun bir köy okulu olmasından dolayı bulunduğumuz coğrafyanın etkisiyle kalabalık aile yapısının sınava hazırlanan öğrenciler için bağımsız ders çalışabileceği ortam bulmasını zorlaştırmaktadır. Bu uygulamadaki amacımız öğrencilerin okul ders saatleri dışında da ders çalışabilecekleri, sınava hazırlanan diğer arkadaşlarıyla yardımlaşabilecekleri ve ihtiyaç duydukları zaman öğretmenlerinden destek alabilecekleri bir ortam oluşturmaktır.

29.02.2024 82

ZİHİNSEL KEŞİFLER ALANIMIZ

          Bigep kapsamında iyi uygulama örneği olan Zihinsel Keşif Alanımızın özeti; Liselere Geçiş Sınavına(LGS) hazırlık yapan öğrencilerimiz okul sonrasında; bölge şartları gereği hem aile ortamının kalabalık olması hem bölge evlerinin çok odalı bir yapıya müsait olmamasından kaynaklı olarak bağımsız ders çalışma konusunda yetersiz kaldıkları yapılan veli ziyaretleriyle gözlemlenmiştir. Hem öğrencilerin bu konudaki talepleri hem öğretmenlerin, öğrencilerin okul dışında ders çalışmalarına rehberlik etme istekleri doğrultusunda okul kütüphanesine sınava hazırlanma konusunda gönüllü ve istekli olan öğrenciler için kendilerine ait kitaplıklar ve çalışma masası kurulmuştur. Böylece okulda ders saatleri bittikten sonra veli izni alan öğrenciler kütüphane kendi masalarında oturarak iki saat bağımsız ders çalışıyor ve o gün yanlarında bulunan gönüllü öğretmenleri de öğrencilerin yardım istediği konularda onlara yardımcı oluyor.

        Bigep kapsamında iyi uygulama örneği olan Zihinsel Keşif Alanım sonunda elde edilen sonuçlar; Öğrencilerin okulda işlenen dersleri tekrar etme, ertesi güne hazırlanma, kendinde eksik gördüğü konulara yönelme ve soru çözerek pratik yapma  konusunda sınava daha istendik seviyede hazırlandıkları gözlemlenmiştir. Projeyle beraber sınava hazırlanan 7 öğrenci yaklaşık %90’lık artışla 13 öğrenciye çıkmıştır.29-02-202429-02-202429-02-202429-02-202429-02-202429-02-202429-02-2024